Du er her: Hovedsiden / Nyheter / Intervju med Dag Hildor Nyvik Aas

Vi har tatt en prat med Dag Hildor Nyvik Aas som i sesongen 2009 debuterte for A-laget i siste seriekamp mot Hødd. Denne sesongen har Dag Hildor Nyvik Aas tatt et ytterligere steg ved å spille en del kamper på LFK sitt A-lag.

Han har kjempet seg inn på A-laget, sammenligner Rúnar Pall Sigmundsson med Roy Hodgson. Dag Hildor er i følge seg selv overdrevent interessert i engelsk fotball og elsker å gjøre møkkajobben på fotballbanen. Møt LFK spiller med blant annet kapteinsverv for LFK G19, Dag Hildor Nyvik Aas.

Fakta:

Dag Hildor Nyvik Aas

Navn: Dag Hildor Nyvik Aas

Født: 28.10.91
Posisjon: Indreløper

Tidligere klubb(er): Røyrvik, Namskogan, IL Sverre, SPKL Nessegutten(1år jr.)
Favorittklubb(er): Manchester United og Blackpool (Og LFK selvfølgelig)

Beskriv deg selv på og utenfor banen:

Jeg er en person som er relativt blid. Jeg er nok litt glad i PC-en, men jeg er seriøs i det jeg foretar meg og jeg har en stor vinnervilje. Jeg har nok også en overdreven interesse for engelsk fotball. På banen trør jeg til og går i krigen. Jeg er nok en av de som gjør, og elsker, møkkajobben på banen. I tillegg har jeg vilje og lyst til å vinne hele tiden så løpingen kommer egentlig automatisk.

Hva er din personlige målsetning foran årets sesong:

36 ~ Nyfrisert kaptein Dag Hildor Nyvik Aas

Siden jeg drar til militæret i september er målet mitt å være med i en kamptropp for A-laget. Jeg trives på junior, men om jeg får muligheten til å ta steget opp på A-laget så tar jeg den. Føler egentlig at jeg har vært med og hospitert lenge nok nå.

Hvordan vil du beskrive utviklingsmulighetene for unge spillere på junior?

De er gode. De får mye kamptrening på 1. laget til junior siden 91-årgangen er såpass liten som den er. I tillegg har vi to trenere i Helge Hov og Trond Viggo Toresen som er gode både på den taktiske og tekniske biten. Det at trenerne også fremstår som veldig samlende gjør at alle blir inkludert på en positiv måte i spillergruppa.

Beste/verste opplevelse på banen?

Beste:

A-lagsdebuten i fjor høst (24.10.09 mot Hødd). Å være med på hele turen rundt var en stor opplevelse, kom inn som venstreback. Hadde spilt litt back før, men aldri på venstresiden. Laget straffe og full pakke, men føler samtidig at det var noe svak dømming der.

Verste:

Var med 2. laget til Sverre på Storsjøcup. I en intens kamp mot et svensk lag ble jeg utvist like før slutt og laget tapte på straffespark. Det var i B-sluttspill, men fortsatt bittert å tape slike kamper.

Dag Hildor Nyvik Aas er lappet sammen
Kaptein på LFK G19:

 

Litt om rollen som kaptein:

Som kaptein på junior er det viktigste å ta i mot de nye som kommer inn. På banen er det jo jeg som må holde igjen de andre guttene når de retter fokuset mot f.eks dommeren. Selv om jeg har vært en ivrig kortsamler har det stort sett hvert ”faire” gule kort. Med en aggressiv spillestil så kommer det en uheldig takling i ny og ne.

For å være kaptein på et hvilket som helst lag, egentlig, så er det med seriøsitet viktig. Det å møte opp på trening og ville vinne hver eneste ball i trening og kamp, hele tiden. Det å støtte opp lagkameratene i trenings- og kampsituasjoner i stedet for å bryte de ned.

Verste motstander/Beste medspiller:

Har spilt mot Markus Henriksen fra da han spilte i Trond. Han var ikke eksepsjonell, men han var god. Av medspillere vil jeg trekke frem Eirik Leine og Vetle Bredeli. Du føler deg trygg på at de ikke gjør noe tull og sannsynligvis går det bra når de får ballen.

Hvor ser vi Dag Hildor Nyvik Aas om 10 år?

Karrieren blir på en måte satt litt på vent på grunn av militæret. Målet er som nevnt å jobbe seg inn på A-laget, men spørsmålet blir hvor jeg havner når jeg kommer hjem. Finner meg alltids en klubb. Engelsk fotball i lavere divisjoner med supporterkulturen har alltid fristet meg. Det at det spilles ekstremt fysisk fotball er også noe som taler til min fordel, så kanskje jeg vil søke lykken der i fremtiden.

26 ~ Dag Hildor Nyvik Aas lader skuddfoten
Dag Hildor Nyvik Aas:

Litt om ”nye LFK” under Runar:

Det er ikke tilfeldig at han har fått så mye ros. Alle sammen kan se hvor mye som har skjedd siden han ankom klubben. Han passer på oss som hospiterer fra junior på trening, vi blir godt ivaretatt, samtidig som han er veldig direkte i tilbakemeldingene, litt som Roy Hodgson. Du får høre det både når du gjør noe bra og når du gjør noe dårlig. Jeg kommer til å satse mer nå etter russetiden før jeg drar til militæret. Runar har sagt at det er opp til meg om jeg vil komme opp i A-stallen eller ikke, han mener jeg er god nok til å ta steget opp, så får jeg selv bevise det.