Du er her: Hovedsiden / Nyheter / Rikard Nilsson til Levanger Fotballklubb

Det ble nylig klart at Rikard Nilsson fra Sverige signerer kontrakt med LFK

Nyhetsbildet: Rikard Nilsson tar daglig leder Rolf Magne Walstad i hånda, etter kontraktsignering med FK Lyn i 2009. Nå står LFK for tur (Foto: Lyn Media).

Nilsson (30) kommer er opprinnelig fra Trollhättan i Sverige, og har i de seneste år spilt for SK Ljungskile.

Rikard Nilsson
Rikard Nilsson: Kommer til Levanger FK (Foto: www.idrottsfoto.com)

Karrieren startet i Vännersborg før fotballreisen fortsatte til Boden, Elfsborg, Trollhättan og norske FK Lyn - hvor han spilte 2009-sesongen. I Lyn fikk han 13 kamper, hvorav 2 cupkamper. I 2010 ble han utlånt til SK Ljungskile, hvor han fortsatt er i dag. Nilsson ble fristilt fra sin kontrakt med FK Lyn, da klubben gikk konkurs i 2010.

Møtte Nilsson i Oslo

I forbindelse med cupfinalehelgen i slutten av november, møtte representanter fra Levanger FK nykommeren i Oslo til samtaler om fremtiden. Det ble tidlig klart at Nilsson passer godt inn i LFK sine planer fremover, og dialogen har siden vært aktiv. Nå er partene til enighet om en 2-års kontrakt for Nilsson i Levanger FK.

Flere roller

"Rikard Nilsson representerer rutine og erfaring fra høyere nivå, noe som er viktig for oss å vektlegge fremover ved inntak av nye sentrale spillere. Ikke minst fordi vi nettopp har opplevd å miste noe av dette i Vegard Voll sin retur til Ranheim. I tillegg til å være en god spiller, er Rikard Nilsson en fin type som vil bidra på flere områder i klubben. Dette er en spennende og interessant signering som vi har grunn til å være særdeles godt fornøyd med", forteller Edgar Sandvik i LFK Sport til levangerfk.no.

Rikard Nilsson behersker flere roller på banen, men har spilt mest i forsvar og på venstre kant. Når han kommer til Levanger, er det imidlertid flere oppgaver som venter ham.

Etter hva LFK Media har fått opplyst, vil hans viktigste rolle naturlig nok bli som spiller på A-laget. Videre skal han være hovedtrener for klubbens G16-lag, i tillegg til å ha ansvar for fysisk trening i satsningslagene (G16, G19 og A-laget). I kraft av sine roller, vil han også fungere som assistent for hovedtrener Andreas Holmberg.

Hovedpersonen selv er også svært fornøyd etter å ha signert kontrakt med Levanger Fotballklubb. "Det kjennes utrolig inspirerende å få komme til en klubb som satser og vil opp. Det skal bli spennende å flytte til Levanger, og jeg er sikker på at jeg kommer til å trives i byen ", sier Rikard Nilsson i en melding fra Trollhättan i Sverige. Nilsson kommer til Levanger i starten av januar.

Positiv hovetrener

Andreas Holmberg, for tiden hjemme på juleferie, er svært optimistisk på telefonen under omtalen av sin nye spiller.

"Dette er en meget bra signering for oss. Vi får inn en erfaren spiller, som har jobbet i elitefotballen i 12 år. Rikard er en ledertype både på og utanfor banen. Med denne nyervervelsen viser Levanger FK at man mener alvor med satsingen mot Adeccospill i 2015", forteller Holmberg til LFK Media.

Stalljobb og opprykk

Andreas Holmberg
Positiv: Andreas Holmberg jobber sammen med LFK Sport hardt for tiden. LFK går for planen om opprykk i 2014 (Arkivfoto, LFK Media).

Levanger FK er inne i en aktiv periode hva spillerstall for 2014 angår. Etter siste tids frafall og med fortsatt langtidsskadde spillere i troppen, må det nødvendigvis jobbes hardt. Signalene fra klubbledelsen er imidlertid utvetydige: "2014 blir året LFK rykker opp", uttalte styreleder Torbjørn Storve - sist under klubbens årsfest i helga. Og hovedtreneren henger seg på.

"Det jobbes veldig hardt for tiden med å sette troppen for 2014. Vi fører diskusjoner og forhandlinger med flere erfarne spillere, som vil være med på vår satsing mot eliten. De spillere vi har med oss fra siste sesong kommer til å ta steg neste år, og utvikle seg videre. Vi har kommet et stykke på vei, men er ikke i mål. Jeg kan imidlertid forsikre alle om at det jobbes svært hardt for å nå våre mål. Vår tropp neste år kommer til å bestå av 20 seniorspillere i tillegg til 2 fra juniorgruppa", avslutter en optimistisk Andreas Holmberg.