Du er her: Hovedsiden / Nyheter / Sandnes Ulf vs Levanger FK 2-3

2-3 seier for LFK i Sandnes etter fantastisk sluttspurt.

Nyhetsbildet

Benjamin Stokke i aksjon mot Sandnes Ulf spillere, bildet lånt fra Rogalands Avis (Foto: Per Thime)

Om kampen

1.omgang

Det så ut som om Sandnes Ulf skulle ta ledelsen allerede etter minuttet, men dommer blåste frispark fordel LFK og Espen Berger som før det hadde headet ballen i eget nett. Dommeren mente Berger hadde fått røff behandling rett før. Kjedelig hendelse etter 5 minutter når Trond Erik Bertelsen ble hjulpet av banen, tidlig bytte for Sandnes Ulf. Jevnspilt de første ti minuttene, der ingen av lagene hadde noe vesentlig overtak. Brochmann med en sjanse inn i det tiende minutt, men skuddet hans endte håpløst utenfor.

Etter tolv minutter hadde LFK en ball i nota, Bendik Bye scoret for LFK men assistentdommeren vinket med flagget. Repriser viser imidlertid at det umulig kunne vært offside, på hverken Georg Flatgård eller Bendik Bye. Levanger FK bortimot bortdømt i denne situasjonen.

Ny stor sjanse for Brochmann og Sandnes Ulf etter femten minutter, Ola Rygg reddet skuddet som kom fra 7-8 meter. Påfølgende corner endte etter hvert opp i en ny corner etter at Per Verner Rønning fikk klarert med hodet. Brochmann's corner endte neste gang opp i ny LFK klarering.

Sandnes Ulf presset hardt i denne perioden og fikk en ny corner etter sytten minutter. Brochmann var fast cornertaker for Sandnes Ulf. Nok en gang var det mye press mot LFK målet og hjemmelaget var svært nære på å ta ledelsen. Det hele endte nok en gang opp med klarering til ny corner.

På den corneren fikk LFK klarert ut mot sekstenmeteren, men der ladet Kent Håvard Eriksen skuddfoten og dundret ballen inn til høyre for Ola Rygg, dermed var Sandnes Ulf opp i 1-0 ledelse. Marius Helle ble for øvrig kreditert assisten.

LFK slet også etter scoringen, Sandnes Ulf bet seg fast og presset LFK bakover mot egen sekstenmeter. LFK fant ikke ut av hjemmelagets spill og var ofte hardt presset på dødballer. Det så også ut til Ørjan Hopen skulle få sitt syvende gule kort denne sesongen etter en tøff takling på en av hjemmelagets spillere, men dommeren nøyde seg med muntlig advarsel.

Ny sjanse for Sandnes Ulf etter 27 minutter, Ola Rygg fikk slått til corner etter et skudd fra distanse. Den corneren ble klarert. Så fulgte en femminutters periode der tempoet falt i kampen, ingen av lagene skapte de store sjansene.

Litt mer fart i hjemmelaget igjen etter 35 minutter, LFK kunne klarert men ble stoppet etter en personlig feil. Sandnes Ulf fikk så et frispark fra 20-21 meter hvorpå skuddet havnet fire, fem meter over. Sandnes Ulf med mye ballbesittelse, LFK ble løpende mye mellom og fikk ikke låne ballen mye i denne perioden.

Per Verner Rønning 2015
Per Verner Rønning pådro seg gult kort: Arkivfoto: Bjarne Berre, LFK Media

Ørjan Hopen med brukbart skudd etter 41 minutter, langskudd fra 30 meter endte opp i en god redning av Sandnes Ulf keeper.

Per Verner Rønning ble notert i dommerens bok etter 42 minutter, hans sjette gule kort denne sesongen. Frispark for Sandnes Ulf ute på høyre side etter den hendelsen. LFK fikk klarert ballen etter frisparket. Inn i overtiden fikk LFK frispark rett innenfor hjemmelagets banehalvdel, Hopen slo langt, men ballen stoppet i forsvarsblokka. Dommer la til to minutter i denne omgangen, der LFK fikk en corner fra venstre.

Siste sjanse i denne omgangen endte opp med LFK scoring. Corneren ble slått inn av Hopen, Per Verner Rønning var nest sist på ballen inne i feltet. Det så ut som det var Georg Flatgård som var sist på ballen, fra en meters hold fikk han pirket ballen i mål.

Lagene til pause på stillingen 1-1, noe flatterende da Sandnes Ulf har vært det beste laget i denne omgangen.

2.omgang

Sandnes Ulf ut i 110, LFK hadde nok med å forsvare seg i starten av omgangen. Ola Rygg hadde på ny en fantastisk redning inn i det femtiende spilleminutt. Det samme gjentok seg minuttet senere. Storspill av LFK sin sisteskanse. Sandnes Ulf virkelig på hugget der LFK et par ganger fikk muligheten på kontra, men de for anledningen blå/røde var for upresise i pasningsspillet.

Dobbeltbytte for LFK etter 55 minutter, Peterson og Braaten inn. Ut med Flatgård og Mateo Lopez. Rett etter byttet fikk Bent Sørmo sitt syvende gule kort denne sesongen. Noe som betyr at han står over kampen mot Follo neste helg.

Per Verner Rønning bommet grovt på ballen etter 61 minutter, det førte til at Aksel Skjølsvik kunne føre med seg ballen og spasere forbi Ola Rygg, for så å sette ballen i åpent mål. Rønning bommet rett og slett på ballen da han skulle klarere vekk ballen. Hjemmelaget på dette tidspunkt opp i 2-1 ledelse.

Frispark sjanse for Ørjan Hopen, høyre side etter 66 minutter. Innlegget fra 35 meter endte opp med at hjemmelaget klarerte til corner, denne corneren ble tatt fra høyre. Hopen gikk ned for å ta den. Den corneren endte opp i en brukbar sjanse for LFK, men ikke mer enn det. Det var vel Stokke som var høyt oppe, men fikk ikke stanget ballen mot mål. Godt forsvarsspill av Sandnes Ulf i den situasjonen.

Bendik Bye med viktig utligning vs Sandnes Ulf
Bendik Bye med viktig utligning for LFK: Arkivfoto: Bjarne Berre, LFK Media

Første halvdel av omgangen gikk ut med klart overtak for hjemmelaget, men så skjedde det noe med LFK. Resten av kampen skulle de eie fullt og holdent.

71 minutter og nytt forsøk med corner for Hopen fra høyre. Denne gangen gikk Hopen's innlegg i nettveggen, det ville seg ikke for LFK. Det vi så i denne perioden var at gjestene hadde kommet seg høyere opp i banen. Sandnes Ulf ikke så dominante lengre, LFK tydelig på jakt etter utligning selv om hjemmelaget fortsatt var farlige da de kom fremover på banen.

Da stadionuret hadde kommet over 77 minutter fikk Bendik Bye en flott gjennombruddspasning, flott avslutning med venstre fot til 2-2 av Bendik, ballen trillet forbi Sandnes Ulf keeperen og havnet i hans venstre hjørne. Flott assist av Simen Sandmæl. Målet kom i en periode der LFK hadde kommet langt mer med i kampen og fått til det spillet som gjør at de til tider klarer å spille ut motstander.

Nytt bytte for LFK etter 80 minutter, Sandmæl ut og Bartalsstovu inn for LFK.

Bendik Bye med en sjanse på blank goal etter 85 minutter. Assistentdommer var imidlertid oppe med flagget, offside. Etter 87 minutter prøvde Hopen seg med et skudd, men keeper reddet. Flott mulighet også for Bartalsstovu rett etter. Hardt skudd der keeper måtte gi retur, men Ingvar Jonsson rakk å slenge seg over ballen før en LFK'er rakk å sette returen i mål.

Det ble lagt til 4 minutter i denne kampen.

Corner LFK fire minutter inn i overtiden. Gylden mulighet for å stjele alle poengene der. Like etter setter LFK 2-3 etter et selvmål. LFK presset og presset og fikk belønning så og si på over overtid. Kaj Leo I Bartalsstovu  kom fri etter at Stokke hadde spilt ut til ham på høyreside, Kaj Leo med "a lot of space" på høyre side gjorde manns jobb, fintet og trikset og avsluttet hardt fra skrått hold med høyre fot. Keeper klarte ikke å holde ballen og sendte returen rett i foten til hjemmelagets Kryger som satte balen i eget nett.

Fantastisk avslutning på kampen. LFK snudde kampen med stil. For en innsats de siste 20 spilte minutter.

Dommeren blåste av kampen rett etter at Sandnes Ulf tok avspark. LFK satte press på avslutningsvis og klarte å vinne denne kampen. Det så mørkt ut på stillingen 2-1, men hvilken laginnsats den siste delen av kampen skal man lete lenge etter. Dette er noe å bygge videre på.

LFK er oppe på 30 poeng og jakter videre på ny kontrakt i OBOS ligaen. Neste søndag (25. oktober) er det bortekamp mot Follo Fotball på Ski Stadion. Kampstart @ 13:00. Dette er runde 29 i Obos ligaen og siste runde spilles 1. november klokken 13:00. I siste kamp kommer Sogndal på besøk på Moan kunstgress.

Om kampen fra Media

Trønder Avisa

Innherred

Adressa

Fakta

Obos ligaen 2015

Sandnes, Sandnes Stadion gress

18.10.2015 @ 18:00

Sandnes Ulf - Levanger FK (1-1) 2-3

1-0 Kent Håvard Eriksen 19'
1-1 Georg Flatgård 45+2'
2-1 Aksel Skjølsvik 61'
2-2 Bendik Bye 77'
2-3 selvmål 90+4' assist Kaj Leo I Bartalsstovu

Dommer: Rohit Saggi, Ski og ballklubben Skiold - Fotball

Gult kort: Per Verner Rønning, Bent Sørmo (LFK)

Tilskuere: 2076

Levanger FK med følgende lag

Ola Rygg

Bent Sørmo
Espen H. Berger
Per Verner Rønning
Rikard Nilsson

Simen R. Sandmæl (Kaj Leo I Bartalsstovu 80')
Ørjan Hopen

Adria Mateo Lopez (Andreas Peterson 55')
Benjamin Stokke
Georg Flatgård (Vegard Braaten 55')

Bendik Bye

Ubenyttede reserver: Jakob Storevik, Erik Skeie, Ivar Sollie Rønning

Sandnes Ulf med følgende lag

Jonsson

Sola
Geertsen (Kryger 70')
Decamps
Bertelsen (Aanestad 7')

Brochmann (Finsen 81')
Owello
Skjølsvik
Helle

Eriksen
Engblom

Ubenyttede reserver: Selvik, Torres, Raskaj og Dybevik

Før kampen

Om du ikke helt vet hva som står på spill så anbefaler vi at du leser denne artikkelen - Fortsatt dirrende spenning

Gratisbilletter

Er du i Sandnes/omegn så har vi noen gratisbilletter vi gjerne vi gi til våre supportere. Kontakt Øyvind Holmen Longva på 91532278 så kan han hjelpe deg.

Vårkampen endte 0-0

Vårkampen endte 0-0 i en sjanserik kamp. Begge lag skapte store muligheter. Se høydepunktene her

Nett-TV

Kampen går på TV 2 Sumo og C More Play. Avspark kl 18:00